Is de Euro vals geld?

Nieuwe kennis kan dienen om bepaalde zaken vanuit een ander perspectief te zien. Bijvoorbeeld hoe we tegen geld aan kunnen kijken. Want wat is geld? Hoe komt geld tot stand? Wat is de waarde van geld? En, wat kunnen we met geld doen? Het zijn vragen waar we vermoedelijk bijna allemaal een antwoord op hebben maar waar ik een eigen aanvulling op wil geven. Want met die aanvulling kunnen we wat mij betreft de werkelijke waarde maar ook de echtheid van het huidige geld beter inschatten. We werken er (bijna) allemaal voor maar beseffen volgens mij nog veel te weinig wat we daadwerkelijk in ons bezit hebben wanneer we het ‘gestort’ krijgen op onze rekening.

Wat is geld?

Om te beginnen, wat is geld? Het meest voor de hand liggende antwoord is dat geld een ruilmiddel is. En dat geld verschillende vormen kan aannemen zoals cash en digitaal. Geld zou normaal gesproken een waardevaste oppotmiddel moeten zijn wanneer het op een spaarrekening gezet wordt. Dit in verband met koopkrachtverlies. Geld is ook deelbaar en dient als een rekeneenheid. En dat brengt ons meteen waar ik wil zijn. Mijn aanvulling op de definitie van geld is dat het geconcentreerde levensenergie is. Geld is potentiële belevenis van leven. Want hoe meer geld je hebt des te meer je kunt beleven.

De basis van wat geld zou moeten zijn is vertrouwen. De bakker, de slager en de timmerman kunnen via het ruilmiddel geld elkaar voorzien van producten en diensten. Maar er moet wel vanuit gegaan kunnen worden dat dat geld niet vals is. Want vals geld zorgt er namelijk voor dat anderen tekort komen en anderen producten en diensten krijgen waar ze niet voor hebben gewerkt. Kortom, vals geld heeft als consequentie dat geconcentreerde levensenergie van anderen gestolen wordt. Dat levenspotentieel van de een naar de ander wordt getransfereerd. Want wat er feitelijk gestolen wordt is het harde werk van anderen en tegelijkertijd het potentieel van een ander om het leven evenredig of wat meer te beleven. Immers, alles kost geld. Eten kost geld en plezier maken, zoals op vakantie gaan, kost geld.

Nieuw perspectief

Als we vanuit dit perspectief tegen geld aankijken en weten wat geld is, namelijk geconcentreerde levensenergie en potentiële belevenis waar voor gewerkt is, kunnen we ook zien wat de makers/bedenkers/eigenaren van geld met die levensenergie aan het doen zijn. Geld zou dus de uitdrukking moeten zijn van onze arbeid. En dat is het ook, alleen is het dat niet alleen. De Euro en de dollar bijvoorbeeld is, hoe gek dit ook voor sommige mensen ook klinkt, vals geld. De Euro en de dollar dienen niet alleen als ruilmiddel maar om levensenergie van de massa te stelen zodat de bedenkers en de eigenaren van dit geldsysteem de wereld kunnen bezitten. En dus ook de mensen. En nadat ze de wereld, inclusief de mensen, bezitten willen ze dat bezitten digitaal vastleggen via Blockchain technologie.

Hoewel wij het via ons dagelijks gebruik van geld misschien niet merken, het grotere plaatje laat de roof wel degelijk zien. Het gebeurt onopvallend en via de verdraaiing van de werkelijkheid. Via propagandakanalen zoals de massa media. De makers/bedenkers/eigenaren van de Euro en de dollar weten dat vertrouwen de aller belangrijkste element is van hun roofsysteem. Het moet dus niet te zeer opvallen. Maar het valt wel op als je weet waar je precies moet kijken en vanuit welke perspectief je de roof het beste kunt zien. Een zonsopgang kun je immers lastig zien wanneer je onderaan een berg staat en de berg blokkeert het zicht.

Signalen en bewijs van valsmunterij

Een eerste signaal van het feit dat de Euro (maar ook de dollar) vals geld is, is dat de spaarrente op je spaarrekening niet hetzelfde is als de inflatiepercentage. Dat wil zeggen dat wanneer de inflatie, oftewel de koopkrachtverlies, 2% is en de spaarrente maar 1% is dat je geld 1% minder waard is geworden. Er is door inflatie van de geldvoorraad dus koopkracht gestolen. De potentie om jouw geld, dus levensenergie, 100% te beleven is met 1% gedaald. Dit signaal alleen al zou meteen alle alarmbellen doen rinkelen. Maar omdat we wijsgemaakt zijn dat inflatie, dus diefstal, een noodzakelijk iets is hebben we het geaccepteerd in onze perceptie van de huidige werkelijkheid. We geloven de leugens van de makers van geld. De Euro is door deze stap, namelijk van zekerheid naar geloof, een ware religie geworden met als autoriteit (God) de knoppendraaiers en eigenaren van de Europese Centrale Bank. Maar het wordt nog leuker.

De allergrootste signaal dat het geld dat jij en ik gebruiken vals geld is, dus een roofinstrument, is het feit dat er momenteel steeds meer geld in omloop wordt gebracht. Dit wordt verkocht als “geld in de economie pompen”. Dit klinkt natuurlijk prachtig voor de ongetrainde ontvanger van deze informatie maar wie geld ziet voor wat het is weet dat je niet menselijke arbeid uit het niets kunt toveren. Want dat is wat geld zou moeten uitdrukken. Wat dit als consequentie heeft is dat spaargeld letterlijk verdampt. De bedenkers/eigenaren van de Euro zijn letterlijk en figuurlijk onze levensenergie, onze potentiële belevenis van leven, aan het overhevelen naar zichzelf en hun rijke vrienden.

De Euro, maar ook de dollar, is het instrument van de grootste roof op de mensheid. Op het potentieel van leven. Het plaatje van Dagobert Duck waarbij hij in het geld zwemt klopt dus wel voor de eigenaren van de Europese Centrale Bank. Zij hebben alle gebruikers van dat vals geld slaaf en slachtoffer gemaakt en hebben het aan hen verkocht als iets positiefs. Maar omdat we het individueel nauwelijks merken laten we het toe. Wanneer je het grotere plaatje ziet besef je pas hoe groot deze roof is.

Geen vertrouwen meer

Technisch gezien is er helemaal geen vertrouwen meer in de Euro omdat de basis van dat vertrouwen, namelijk dat er geen vals geld in omloop mag zijn, geschaad is. Onze hele economie draait momenteel op niets anders dan een enorme luchtbel van vals geld. Alles wat wij produceren en aanbieden aan diensten kunnen de eigenaren van de Euro dus gratis en voor niets opslurpen via het proces van “geld in de economie pompen”. Wat dus inhoudt dat wij harder moeten werken om de roof via dat vals geld te compenseren. Want we hebben met elkaar afgesproken dat we zullen leveren wanneer er geld op tafel wordt neergelegd. Maar als die diensten en producten reeds zijn opgehaald door mensen met vals geld moeten we in het ergste geval alles opnieuw produceren en opnieuw onze diensten aanbieden aan de houders van geld waar daadwerkelijk voor gewerkt is.

De Euro voldoet dus aan de definitie van vals geld en niet aan de definite van echt geld. Het dient door inflatie en het gebrek aan compenserende spaarrente dus niet als oppotmiddel. Lees en oordeel zelf: https://nl.wikipedia.org/wiki/Geld

Ik hoop dat ik hiermee wat meer bewustwording heb kunnen creëren voor jullie wat geld eigenlijk zou moeten zijn en wat het verschil is met wat we nu gebruiken namelijk vals geld om onze levensenergie te stelen zodat de valsmunters door vrijwel niets te doen de wereld en de mensheid kunnen bezitten. Ik hoop dat jullie anderen ook bewuster maken van de werkelijkheid van de Euro door dit bericht te delen. Alvast bedankt 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s